THESTYLEBOX

Interieur ideeën

5 tips om de lente in huis te halen


We worden vrolijker in de lente. De dikke jassen mogen weer de kast in en we gaan meer naar buiten. Maar niet alleen buiten hoef jij je vrolijker te voelen. Met deze vijf tips haal je de lente in huis.

Maak het lichter

Zorg dat de donkere kleuren uit je woonkamer verdwijnen. Vervang de dekens die je op de bank gebruikt voor lichte plaids en laat het bloemstuk op de salontafel plaatsmaken voor een luchtiger werkje. Waar je ook ongetwijfeld vrolijk van wordt: koop een nieuw meubelstuk of accessoire, van nieuwe booglamp tot mooi schilderij. En ook niet onbelangrijk: zorg voor meer natuurlijk lichtinval.

lente-in-huis

Verse bloemen

Hoe krijg je een beter lentegevoel dan wanneer je de geur van verse bloemen ruikt? Koop verschillende kleurrijke bloemen en stop ze bij elkaar in de vaas, of ga voor kleine vaasjes met daarin één takje. Dit is niet alleen makkelijk te maken, maar ze geven ook nog eens een leuke twist aan je interieur terwijl je eigenlijk maar een heel klein beetje verandert. Je vindt die leuke vaasjes overal, van de Action tot Intratuin.

lentebloemen-huis

Haal de kleur in huis

Ga voor vrolijke accessoires die je interieur meteen een hele andere look geven. Nieuwe posters met mooie lijstjes aan de muur, een ander krukje naast de bank of een kleurige vaas. Natuurlijk kun je er ook altijd voor kiezen om een van de muren van een nieuw (en lichter) likje verf te voorzien, of zware en donkere gordijnen te vervangen voor lichtere exemplaren.

lente-interieur-kleuren

Verwissel de kussenhoezen

Hoe makkelijk kan het zijn: door je kussenhoezen te vervangen door nieuwe exemplaren met lichte pasteltinten of een vrolijk motiefje, krijgt je woonkamer meteen een hele andere look. Weg met die donkere winterkleuren, hallo lente!

lente-kussenhoezen

lente-kussenhoezen

Haal de lentegeur in huis

We zeiden het al: de geur van bloemen zorgt voor een lekker voorjaarssfeertje. Natuurlijk kun je ook kiezen voor geurkaarsjes in leuke kleuren of je bloemschikkunsten tentoonstellen met een leuk werkje van bijeengeraapte spullen uit het bos of uit de tuin. Hoe haal jij zelf de lente in huis?

Bron: Mooiwatbloemendoen.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply