THESTYLEBOX

Do-it-yourself Interieur ideeën

5 tips voor het fotograferen van een interieur


stay slaapkamer

Op Instagram verschijnen dagelijks prachtige foto’s van allerlei interieurs. Een fijne inspiratiebron waar ik uren naar kan blijven kijken. Maar hoe leg je een interieur nu mooi vast? In deze blog geef ik 5 tips die ik graag gebruik wanneer ik een interieur fotografeer.

Fotograferen van een interieur

Tip 1: natuurlijk licht
Natuurlijk licht is één van de belangrijkste dingen als je een interieur gaat fotograferen. Zorg dat er een groot raam aanwezig is en dat er genoeg licht binnen valt. Het kan veel uitmaken op welk tijdstip je je interieur fotografeert. Wanneer de zon fel naar binnen schijnt, geeft dit niet altijd een mooi resultaat. ’s Ochtends staat de zon laag en dit levert daarom vaak mooie foto’s op.

Tip 2: opgeruimd huis
Zorg dat je huis opgeruimd is. Een foto van een interieur kan al snel rommelig ogen en het is daarom belangrijk dat alle overbodige spullen uit het beeld verdwenen zijn.

slaapkamer stay

Tip 3: bloemen
Bloemen maken je interieur en foto’s zóveel mooier. Het geeft veel kleur en staat sfeervol in een interieur. Een mooie bos bloemen mag daarom niet ontbreken wanneer je je interieur gaat fotograferen!

Tip 4: nabewerking foto’s 
Nabewerking kan veel doen voor je foto. Er zijn verschillende foto’s waarmee je de belichting, het contrast en de temperatuur van een foto kunt bewerken. Door je foto’s te maken in RAW kun je je foto’s bewerken met een beter resultaat. Er zijn veel programma’s waar je je foto’s in kunt bewerken. Adobe Lightroom en Photoshop zijn mijn favoriete programma’s om mee te werken.

Tip 5: 50 mm lens
Voor het fotograferen van interieurs heb ik altijd mijn 50 mm lens bij me. Deze lens maakt lichte foto’s en vooral de details kun je met deze lens prachtig vastleggen. Groot voordeel: de lens is zeer betaalbaar!

fonq wandkastjekalender tsb

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt! Caroline en ik fotograferen ook graag interieurs. De eerste twee foto’s heb ik gemaakt in een hotel en de twee laatste foto’s maakte Caroline van haar eigen huisje in Groningen.

Bron: eigen fotografie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply