THESTYLEBOX

Kantoor inspiratie

5 Aanbevolen tips voor decoraties voor in lege ruimtes


Tafels zijn meubelstukken waar mensen items als boeken of tijdschriften op kunnen plaatsen. Bijzettafels worden meestal naast een bank, een bureau of stoelen geplaatst. Ze kunnen ook naast een salontafel worden geplaatst om meer oppervlak te bieden voor extra behoeften zoals het lezen van tijdschriften of het werken aan kruiswoordpuzzels. In dit artikel lees je 5 tips voor het gebruiken van bijzettafels op kantoor.

Wat is het doel van een tafel op kantoor?

Meubels zijn een belangrijk onderdeel van elk kantoor. Het zijn functionele items die kunnen worden gebruikt om dingen op te bergen, maar ook om een zitplaats te bieden. Een bijzettafel is een meubelstuk dat meestal aan de buitenrand van de kamer staat en wordt gebruikt om voorwerpen als boeken, tijdschriften, afstandsbedieningen en drankjes op te plaatsen. Een typische bijzettafel dient voornamelijk als oppervlak voor items die je gemakkelijk moet kunnen bereiken. Vaak moeten er ook eettafels op grotere kantoren worden geplaatst om personeel te kunnen laten lunchen. Een goed idee hiervoor is een visgraat eettafel.

thuiswerkplek bijzettafel

Het belang van ruimte-indeling op kantoor

Wanneer je jouw kantoor inricht, is het eerste waar je rekening mee moet houden de ruimte. Het is noodzakelijk om voldoende ruimte over te laten voor alle meubels, zodat het niet te druk aanvoelt. De beste manier om dit te doen, is door een omtrek van de meubels op rasterpapier te maken. Zo maak je voor jezelf een overzicht van de beschikbare ruimte in de kamer. Als je bijvoorbeeld een kleine kamer hebt, is 80 cm tussen elk meubel voldoende ruimte om vrij te bewegen en op elk moment te werken. Als je echter een grotere ruimte hebt, kan deze afstand worden vergroot tot 120 cm of zelfs meer, afhankelijk van de grootte van het kantoor.

thuiswerkplek bureau bij raam

5 Beste tips voor bijzettafels in het thuiskantoor

Hieronder lees je de 5 beste tips voor het gebruiken van gepaste bijzettafels op kantoren:

  1. Bijzettafels zijn een belangrijk element in het ontwerp van het kantoor. Ze moeten zo worden geplaatst dat ze niet alleen een bijzaak zijn, maar ook bijdragen aan de algehele sfeer van een ruimte.
  2. Bijzettafels kunnen worden gebruikt voor het opbergen van benodigdheden zoals pennen, papier, notitieboekjes enz. Dit komt doordat er verschillende soorten bijzettafels zijn met laden of extra opbergruimten.
  3. Een bijzettafel is een van de beste manieren om meer ruimte rondom een bureau te creëren zonder dat deze er te rommelig uitziet met andere voorwerpen erop. Door jouw bureau-items op een bijzettafel te groeperen, kun je ze makkelijker vinden. Hierdoor bespaar je kostbare tijd; je niet hoeft te zoeken naar bepaalde items op de achterkant van jouw bureau of wanneer deze aan de andere kant van het kantoor geplaatst zijn.
  4. De beste bijzettafels hebben een glazen blad. Ze zijn gemakkelijker schoon te maken zijn en zien er luxueuzer uit dan houten bijzettafels. Over het algemeen zijn glazen bijzettafels ook de meest duurzame optie.
  5. Je zou bijzettafels kunnen gebruiken als opbergplek voor je boeken of andere decoratieve items waarmee je wilt pronken. Zo hoef je je bureau niet vol te proppen of extra grote kasten of andere meubels aan te schaffen.

fauteuil thuiswerkplek schilderij

Bekijk ook:
5 zaken die van jouw thuiskantoor een prettige omgeving maken om in te werken
Het mooie thuiskantoor van Ivan
10x DIY zelf bureau maken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply