THESTYLEBOX

Interieur ideeën Keuken inspiratie

Zomer in je keuken

tegels keuken

De zomer komt steeds dichterbij en ik sta al te springen om heerlijke, frisse salades en zoete aardbeien smoothies te maken! Maar hoe fijn is het om dan eerst de zomer van buiten naar binnen te halen? Hier volgen 5 gouden tips om jouw keuken om te toveren tot een zomers kookpaleis!

Verse kruiden in je keuken

In de zomer ben ik altijd meer geneigd om zoveel mogelijk verse producten te gebruiken. Verse groenten, vers fruit en dus ook verse kruiden. Nu kun je je kruidenplantjes verstoppen in de bijkeuken, maar je kunt er ook je keuken mee inrichten! Op internet zijn veel DIY’s te vinden om zoiets gaafs te creëren als op de foto hieronder. Zoek wel even op welke kruiden je uit de koeling kunt houden en hoe je ze het best kunt verzorgen.

kruidenrek keuken

Kleurrijke tegeltjes

Een witte keuken is een fijne basis om vervolgens uit te pakken met kleurrijke tegeltjes. De tegels op onderstaand beeld zijn groen, passend bij de kleurtrend van het jaar: greenery. Dit geeft een frisse look aan je keuken en doet denken aan de Griekse eilanden! Combineer dit met je verse kruiden en planten, zoals de pilea- of monstera deliciosa plant. Een stel houten serveerplanken zullen door hun robuuste uitstraling perfect passen bij je vrolijke tegels.

tegeltjes keuken

Stoere plank vol lekkernijen

Ja, hij kwam net al even voorbij. In de zomer zitten onze weekenden vaak vol met borrels, barbecues en andere gezelligheden. Wanneer dit bij jou thuis plaatsvindt, wil je je vrienden natuurlijk verrassen met heerlijke zomerhapjes. Maar hoe leuk is het om deze hapjes te serveren op zo’n stoere houten plank. Deze planken zijn overigens niet alleen leuk om je kaas voorraad op uit te stallen, maar zeker ook om aan de muur te hangen of op het aanrecht te plaatsen. Een tof nieuw merk die deze planken verkoopt is ‘Dassie Artisan’!

houten serveerplank

houten serveerplank

Kleurrijke dorstlesser

Op verjaardagen en bruiloften is hij steeds vaker terug te vinden: de gezellige, met fruit gevulde watertap! Naast dat het een eenvoudige manier is om je kinderen en eventuele gasten hun eigen drankje te laten klaarmaken, ziet het er enorm leuk uit! Vul de kannen met kleurrijke vruchten en smaakvolle kruiden. Denk aan: aardbei & munt, komkommer & citroen en sinaasappels & koriander.

watertap

Romantische lichtjes

Ik word altijd een beetje verliefd als ik zo’n schattige slinger vol gele lampjes zie hangen in een tuin. Deze lampjes zien we al weleens hangen in een kinderkamer. Maar om zo’n romantische touch aan jouw zomerkeuken te geven, hang je zo’n slinger nonchalant op tussen je kruidenrek of boven je houten planken verzameling. Tip: Laag budget? Geen probleem! Ook voor lampjes, slingers of kleine lampionnetjes zijn genoeg DIY’s te vinden.

tuin feestje

tuin feest

Met deze tips is jouw keuken helemaal klaar voor de zomer! Dus sla je ramen open, zet Jack Johnson op vol volume en geniet van je vrolijke kookpaleis.

kleurrijke tegeltjes

Bronnen: www.booksimplehome.tumblr.com | www.homedeco.nl | www.vogue.fr | www.miespr.nl | www.idecz.com | www.denisedivined.com | www.sfgirlbybay.com | www.woonblog.typepad.com


You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply