THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

Voortuin ideeën

grote voortuin

De voortuin is – nog meer dan de hal – het welkom van jouw huis. Het is daarom wel net zo leuk als je de voortuin ook mooi inricht. Ik zocht een aantal voorbeelden op van voortuinen die ik inspirerend vind. Zelf zou ik een tuin uitkiezen die zo min mogelijk onderhoud nodig heeft, maar toch wel gezellig oogt (ik ben niet lui!).

Voordeur

Een mooie voortuin begint met een goede voordeur. Belangrijk is dat de voordeur bij de stijl van jouw huis past. Zo zie je op de eerste foto een heel strak huis met zwarte ramen en daar hoort dan ook een strakke zwarte voordeur bij. Mooi vind ik ook de witte omlijsting van de ramen en deuren!

Hieronder volgen een aantal plaatjes met voordeuren die ik er op een of andere manier knus uit vind zien. Gezelligheid straalt er vanaf! De deuren zijn allemaal groen: van donker groen tot mint. De mintgroene deuren zijn mijn favoriet!

kleine voortuin ideeën
voordeur voortuin
voortuin ideeën
voortuin planten

Planten in de tuin

Nu het duidelijk is geworden dat de voordeur ook beetje aandacht nodig heeft, kijken we naar de rest. Een goede tegelvloer is mooi of ga voor die prachtige houten vlonders. Daarnaast zijn planten natuurlijk niet te ontbreken in de voortuin. Een leuke manier is om planten in potten te plaatsen, zodat je minder onderhoud hebt. Potten koop je gewoon in de winkel, maar je kunt ook zelf aan de slag. Op bovenstaande en onderstaande foto zie je daar leuke voorbeelden van. Speel hier wel een beetje mee, twee dezelfde potten/plantenbakken naast de deur is snel wat saai. Ga liever voor een oneven aantal en verschillende maten!

planten bak voortuin

Hoe ziet jouw voortuin eruit? 

Bronnen: blog.thedpages.co | blog.design-seeds.com | lemonstripes.com | lizmarieblog.com | chiccoastalliving.blogspot.com | architectureartdesigns.com


You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Tara
  19 april 2016 at 16:20

  Wat een leuke ideeën allemaal! ik ben zelf bezig met het opknappen van mijn balkon. Er ligt in ieder geval al ene mooie balkonvloer in, nu de rest nog!

  • Joëlle Baelde
   Reply
   Joëlle Baelde
   22 april 2016 at 14:13

   Hi Tara, wat leuk dat je zelf ook je balkon aan het opknappen bent! Ik ben heel benieuwd hoe je balkon uiteindelijk wordt…

  Leave a Reply