THESTYLEBOX

Interieur ideeën Slaapkamer inspiratie

Heerlijk slapen op de grond


heerlijk-slapen.jpg

Als ik dit soort beelden voorbij zie komen, wil ik niets liever dan een zacht matras, een hoop kussens, bedlinnen en donzige kleden aanschaffen. Het is alternatief, romantisch en jeugdig! Heerlijk slapen op, jawel, de grond!

Verliefd in slaap vallen

Romantisch is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij ‘op de grond slapen’. Maar na deze blog zul je daar gegarandeerd anders over denken! Je kunt er voor kiezen om enkel het matras op de grond te leggen, maar hier zitten wel nadelen aan. Een matras moet ventileren, en dit lukt niet wanneer hij plat op de grond ligt. Je kunt dus beter gaan voor een lattenbodem. Een lattenbodem is plat, en in de meeste gevallen dus niet zichtbaar.

op-de-grond-slapen.jpg

bed-op-grond.jpg

slapen-op-de-grond.jpg

bed-op-de-grond.jpg

 

Stoer slapen

Wanneer je voor een stoerdere look wilt gaan en nog zekerder wilt zijn van goede ventilatie, kun je kiezen voor een aantal pallets. Bevestig deze voor de zekerheid even aan elkaar, zo voorkom je schuiven. Laat aan de achterkant een stukje uitsteken waardoor er ruimte is voor pantoffels, kleedjes, kaarsen of een dienblad voor lekkernijen. Pas wel op met splinters wanneer je pallets gebruikt. Schuur deze eventueel voor gebruik.

matras-op-lattenbodem.jpg

matras-op-grond.jpg

Hoe meer kussens en kleedjes jouw bed heeft, hoe verleidelijker hij er uit ziet! Wees dus niet zuinig met het inkopen ervan. Wanneer je er voor kiest om zo’n bed voor je kind te creëren, koop dan ook een aantal zachte knuffels om het helemaal af te maken.

slaap-zacht.jpg

bed-op-de-grond.jpg

Vergeet niet dat je geen rommeltje wilt hebben in de slaapkamer. Je bed wordt vrij druk op deze manier, waardoor je de rust in bijvoorbeeld de muur en vloer kunt laten terugkomen om nuance aan te brengen. Kies voor lichte tinten zoals grijs, wit en beige. Maar je kamer af met toffe kaarsen, een hoge plant en een stapel goede boeken. Omdat je bed een stuk lager ligt dan normaal, moet je hier ook rekening mee houden in de rest van de spullen. Zet bijvoorbeeld een poster naast je bed, en kies voor een laag nachtkastje om het een geheel te laten lijken.

slapen-op-de-grond.jpg

slapen-op-de-grond.jpg

Geniet van je creatieve, romantische kamer. Slaap zacht!

Bronnen: www.wonderwood.no | www.brit.co | www.notonthehighstreet.com | www.designlovefest.com | www.urbanoutfitters.com | www.archzine.fr | www.mode-and-deco.com | www.bloglovin.com | www.thedesignchaser.com | www.theultralinx.com | www.elledecoration.se

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply