THESTYLEBOX

Industrieel interieur Keuken inspiratie Scandinavisch interieur Vintage interieur Woonkamer inspiratie

Schoolstoel

eetkamerstoel industrieel

Industriële accenten in huis vind ik super leuk. Dit maakt een inrichting net dat beetje stoerder en robuuster. Een tijdje geleden kocht ik een witte, ronde eettafel: Scandinavischer kan niet. Toch wilde ik wat meer oud-industrieel in huis en kocht daarom een schoolstoel (check Instagram voor een foto). Om de toepasbaarheid van de schoolstoel meer te weten te komen, schreef ik deze blog. Wat vind jij?

Industriële stoel

De schoolstoel kun je gerust categoriseren onder de industriële stoelen, door het oude hout en staal. Er zijn 101 diverse varianten te koop en je ziet er een aantal voorbij komen in deze blog. Daarbij zijn ze multi-toepasbaar en passen ze in elke stijl en inrichting.

Op de bovenste foto zie je bijvoorbeeld een volledig industriële keuken met een aantal dezelfde schoolstoelen aan een stoere eetkamertafel. Hieronder zie je een tof koffietentje waar de schoolstoel op een heel andere manier wordt gebruikt. Persoonlijk vind ik de verschillende soorten houten die gecombineerd worden niet zo’n geslaagd geheel, maar het straalt wel een lekkere sfeer uit.

schoolstoelen
schoolstoel eetkamertafel
vintage schoolstoel
industriële schoolstoel
schoolstoel
schoolstoel eettafel

Het laatste beeld vind ik een goed voorbeeld van de schoolstoel. Aan een lange eettafel worden verschillende schoolstoelen afgewisseld. Dit geeft een speels effect, zonder dat het onrustig wordt.

De schoolstoel vind je overal: in de kringloop, op marktplaats en ook in speciale industriële (web)shops, zoals: Neef Lois en De Olde Looierij. Er zijn ook nieuwe schoolstoelen te koop, bijvoorbeeld van Woood of Zuiver.

Wat vind jij van de schoolstoel in huis?

Bronnen: defurniz.com | frenchbydesignblog.com | joeschmelzer.com | idhalindhag.com | whatshouldieatforbreakfasttoday.com | inspiration.teodorik.com | 70percentpure.be


You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply