THESTYLEBOX

Interieur ideeën Woonkamer inspiratie

Robuuste bakstenen muur in huis


In restaurants of moderne kantoorpanden is hij al steeds vaker terug te vinden: de stoere muur van ouderwetse bakstenen. Als ik straks mijn eigen huisje mag gaan inrichten wil ik absoluut zo’n toffe stenen muur! Laat je in deze blog inspireren door gave ideeën en diverse beelden om bij weg te dromen.

bakstenen-keuken-achterwand

Bakstenen muur

Een muur vol steen

In de meeste huizen zijn de muren dicht gestuukt en vervolgens bedekt met een laagje verf of een hip behangetje. Hierdoor vergeten we de mooie rauwe muur die zich erachter verschuild. Op de beelden hieronder zijn voorbeelden van interieurs te vinden waar gekozen is voor een originele muur. Het enige wat de muur bedekt is een poster of een stoere plank zoals hieronder. Naar de muur zelf heb je geen omkijken, en de rest van je interieur kun je makkelijk afstemmen met de natuurlijke tinten van de kleur van je bakstenen muur. Een muur die alleen bestaan uit baksteen geeft je het gevoel dat je buiten naar binnen haalt. Zomers, natuurlijk en ook nog eens onwijs leuk!

bakstenen-muur

Bakstenen muur

Bakstenen muur

Aan de slag met je muur

Wat misschien wel minstens zo leuk is als een onbedekte muur, is een muur die voor een deel gestuukt is. Met een beetje hulp van een stukadoor kun je hierin je eigen creativiteit helemaal de vrije loop laten. Je kunt er voor kiezen om zoals op het eerste beeld de bovenkant van je muur dicht te stucen. Ook kun je gaan voor beeld twee, waar de muur niet volledig dicht is gestuukt, maar de baksteen er nog doorheen te zien is. Hierdoor heb je toch nog wat invloed op de kleur van je muur maar houd je het wel robuust.

Baksteen in eetkamer

eethoek

Robuuste muur

licht gestuukt

Lekker knus

Combineer je gave muur met een bank vol donzige kussen en kleden om de warmte in de kamer te accentueren. Versier je tafel met de meest mooie kaarsen en kandelaars. Gebruik fijne tinten zoals lichtgrijze of zacht roze zoals hierboven te zien is. Wil je toch voor een stoerder effect gaan, pak dan uit met een houten tafel, toffe posters of een industriële lamp.

Lamp

Poster

stoere-bakstenen-muur

bakstenen-muur

Bronnen: www.interiorjunkie.com | www.mydomaine.com | www.onekindesign.com | www.stellaharasek.com | www.tumblr.com | www.bloglovin.com | www.chaptertuesday.com | www.emfurn.com

Wellicht vind je deze pagina's ook interessant!

1 Comment

  • Reply
    Stoere vintage keuken van Josefin - THESTYLEBOX
    22 december 2018 at 11:00

    […] gebleven, zoals de originele raampartijen, de originele wit geschilderde houten vloer en de stoere stenen muur. In het interieur vind je ook heel veel hele mooie vintage items. Deze zie je ook heel mooi […]

  • Leave a Reply