THESTYLEBOX

Interieur ideeën Meubels Modern interieur Vintage interieur

Retro – design kastje

design retro interieur

Wanneer oud en nieuw samenkomen: fijn! Daar houd ik van, maar volgens mij ook onze volgers op facebook. Ik plaats regelmatig plaatjes waar ik vraag wat jullie van dingen vinden en bij oud & nieuw wordt er altijd razend enthousiast gereageerd. Meestal gaat het dan om een ‘uit grootmoederstijd’ eetkamertafel met design eetkamerstoelen of iets dergelijks. Wat dacht je van wanneer oud en nieuw samenkomen in één ontwerp? Zoals het retro kastje in een design jasje?

Retro kastje

Laten we eerst eens kijken naar het retro kastje zelf. Meestal uitgevoerd in mooi hout en ronde pootjes. Ik schreef een tijdje geleden een blog over het retrokastje. Retro is heel helemaal hip in het interieur, maar ik kan me voorstellen dat dit toch iets te vintage is voor sommige stijlen. Het vintage kastje in design-uitvoering haalt het beste uit twee werelden.

Op de eerste versie zie je een hele vrije invulling van het design – retro kastje. Een strak witte kast is op licht houten ronde pootjes. Hieronder zie je een ander voorbeeld: een grote witte kast met ook houten pootjes.

retro design kast
design retro kast
witte retro kast
witte retro kast

Gekleurd retro kastje

Er zijn ook andere versies van het retro – design kastje te koop of zelf te maken. Hierboven zie je een witte kast met stoere houten deuren, onder de kast zijn gouden pootjes gemonteerd. Hieronder zie je mijn favoriet: een houten kast met donker groene deuren en super toffe poten.

retro kast modern

Wat vind jij van de combinatie retro en design? Is zo’n kastje iets voor jou?

Bronnen: eeviskainen.blogspot.fi | misterdesign.nl | zuiver.com | sarahshermansamuel.com | apartmenttherapy.com | couch-mag.de


You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply