THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

Oriëntaalse tuinmeubelen: haal het oosten naar je tuin

Verre vakantiebestemmingen zijn populairder dan ooit. We vliegen de hele wereld over en die confrontatie met andere culturen kan flink wat inspiratie doen opborrelen. Vooral voor de tuin, die in het buitenland vaak een stuk intensiever gebruikt wordt dan hier in Nederland. Het Nederlandse tuinbeeld staat daarom onder steeds meer invloed van het buitenland. En dan met name het verre oosten.

Oriëntaalse tuinmeubelen

Zonder dat het echt opvalt hebben vele tuinmeubelen al iets oosters. Vooral gevlochten tuinmeubelen worden alleen nog maar gemaakt in landen als Indonesië en China en zijn dus automatisch oriëntaals. Een oosterse tuin creëer je dus in eerste instantie met meubelen die uit veel vlechtwerk bestaan.

Gevlochten meubelen
Het verre oosten vlocht het vlechtwerk in meubelen vroeger nog van natuurlijk materiaal als rotan: een stevige liaan die aldaar in de oerwouden groeit. Maar tegenwoordig is het raadzamer om te kiezen voor meubelen van het meer slijtvaste en onderhoudsvriendelijke wicker: een kunststof draad. Dit materiaal houdt de meubelen een stuk langer mooi, maar ziet er toch heel natuurlijk uit. Wicker is daarnaast in meerdere kleuren verkrijgbaar, zodat je de meubelen altijd goed kunt laten matchen met je eigen smaak en de rest van je tuininrichting.

Oriëntaalse tuinmeubelen

Oriëntaalse tuinmeubelen

Teakhout
Ook teakhout is een oriëntaals materiaal. Het hout is afkomstig van de Tectona Grandis boom die van oorsprong groeit in de bossen van India, Laos, Myanmar en Noord-Thailand. Later is de boom ook in andere tropische gebieden geplant als Indonesië, waar nu het beste teakhout vandaan komt. Het hout is geliefd om zijn donkergoudbruine, gevlamde uitstraling. Schitterend materiaal dus om meubilair van te maken. Daarnaast beschikt het hout over veel olie, die dient als een natuurlijke beschermlaag. Hierdoor is het materiaal onderhoudsvrij. Je kunt teakhouten meubelen het hele jaar door buiten laten staan, zonder dat de kwaliteit ervan achteruit gaat.

In tuinmeubilair wordt teakhout ook vaak gecombineerd met vlechtwerk. Deze combinatie levert een heel oriëntaalse look op en past dus perfect in de oosterse tuin. Ook materialen als bamboe en riet in het meubilair hebben dit effect. Daarnaast maak je de oriëntaalse sfeer compleet met enkele typische oosterse accessoires als schalen, lantaarns, lampionnen en buitenkleden met oosterse dessins. Hiermee creëer je in je tuin een oase van rust.

Voor meer tuininspiratie ben u van harte welkom bij Fonteyn: dé tuinspecialist van Europa.

Oriëntaalse tuinmeubelen

Oriëntaalse tuinmeubelen

Oriëntaalse tuinmeubelen

Oriëntaalse tuinmeubelen

Oriëntaalse tuinmeubelen

Oriëntaalse tuinmeubelen

Oriëntaalse tuinmeubelen


You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply