THESTYLEBOX

Do-it-yourself

Lelijke radiator? Radiatorombouw ideeën

radiatorombouw-ideeen-kussens

Staat er midden in jouw woonkamer, keuken, gang, slaapkamer of waar dan ook in huis ook zo’n lelijke radiator? Je vraagt je soms af waarom we deze dingen bedacht hebben en niet direct er iets moois van gemaakt hebben. Gelukkig wordt daar tegenwoordig meer tijd aan besteedt zodat een radiator of niet meer zo opvalt of juist een pronkstuk in het interieur wordt. Een traditionele radiator kan op verschillende manieren omgetoverd worden tot een pronkstuk zodat het niet meer zo’n erger puntje in het interieur is.

De leukste radiatorombouw ideeën

Er zijn ontzettend veel leuke, fraaie en betaalbare opties om de radiator te verbergen of mooier te maken. Wat dacht je van een nieuwe behuizing er omheen te zetten? Een radiatorombouw te maken die geïntegreerd wordt in het interieur? Een ander kleurtje te geven? Genoeg ideeën!

#1 Radiatorombouw als zitmogelijkheid

Wanneer er bijvoorbeeld meerdere radiators aan één wand hangen dan is het een mogelijkheid om deze samen in een ombouw te verwerken tot bijvoorbeeld een zitmogelijkheid. Een leuke manier om een bank te creëren in het interieur en zo extra zitplekken te hebben.

radiatorombouw-ideeen-zitten

radiatorombouw-ideeen-bank

#2 Radiatorombouw als vensterbank

Een radiator bevindt zich vaak voor een raam in de traditionele inrichting, vandaar dat er ook vaak gekozen wordt om de ombouw als vensterbank te maken. Op deze manier heb je direct wat extra ruimte om decoraties te plaatsen voor het raam en het interieur aan te kleden.

radiatorombouw-ideeen-woonkamer

radiatorombouw-ideeen-vensterbank

#3 Radiatorombouw als boekenkast

Een mooie combinatie van een ombouw als vensterbank is om er ook direct een meubel van te maken waarin je veel persoonlijke spullen kwijt kunt. Deze ombouw is tevens ook een boekenkast waardoor de radiator achter deze ombouw helemaal niet meer opvalt.

radiatorombouw-ideeen-boekenkast

#4 Geef de radiator een kleurtje

Er zijn ook andere manieren om een radiator op te vrolijken, namelijk door deze bijvoorbeeld een opvallende kleur te geven en het juist niet te verbergen. Opeens wordt een oude radiator een pronkstuk in het interieur. Maar je kan ook kiezen voor een kleur waardoor de radiator opgaat in de omgeving.

radiatorombouw-ideeen-verf

radiatorombouw-ideeen-kleur

#5 Een meubelstuk

Een goedkopere oplossing is het plaatsen van een passend meubelstuk over of voor de radiator. Op deze manier hoef je geen ombouw te laten maken, de radiator te schilderen of een nieuwe te kopen maar verberg je de lelijke radiator op deze manier.

radiatorombouw-ideeen-meubel

#6 Een design radiator

Er komen steeds meer fraaie design radiatoren op de markt die bijna niet meer te herkennen zijn als radiator. Van plaat radiator tot een radiator die er uitziet als een handdoekenrek. De meest unieke vormen worden bedacht als designradiator. Vervang dus je huidige radiator eens voor een moderne variant!
radiatorombouw-ideeen-plaat

Bronnen: digsdigs.com | marieclairemaison.com | home-designing.com | style-files.com | decocrush.fr | style-files.com | themarionhousebook.com | sfgirlbybay.com | marieclairemaison.com | archiproducts.com


You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Sint give away: Poster Designclaud - THESTYLEBOX
    3 december 2016 at 10:36

    […] mix van vintage, Scandinavisch, industrieel en kleurrijk. Afgelopen week schreef ze een blog over Radiatorombouw ideeën. Get […]

  • Leave a Reply