THESTYLEBOX

Interieur ideeën Landelijk interieur

Landelijk wonen

woonkamer landelijk

Iedereen kent het wel: de landelijke inrichting. Het is een populaire woonstijl in ons land. Een landelijk interieur kenmerkt zich door veel natuurlijke materialen en kleuren. In deze blog laat ik je een aantal prachtige landelijke interieurs zien en vertel ik de kenmerken van een landelijke inrichting.

Kenmerken landelijke inrichting

In een landelijk interieur zie je veel natuurlijke materialen. Een voorbeeld hiervan is hout, een materiaal wat een landelijk interieur echt kenmerkt. Ook stof is een materiaal wat veel gebruikt wordt. Een plaid en kussens passen helemaal in de landelijke stijl. Op bovenstaande afbeelding zie je een prachtige lichte bank met hierop veel verschillende kussens. De kussens matchen goed bij elkaar en dit zorgt voor een mooi geheel. Verder mag een open haard niet ontbreken en zie je veel dieren elementen, zoals een dierenvel of hert aan de muur.

houten woonkamerlandelijke inrichtingplaids kussensopenhaard woonkamer

Hout als sfeermaker

Hout is misschien wel het meest gebruikte materiaal in een landelijke inrichting. Veel interieurs hebben een houten vloer of een donkere stenen vloer, zoals op onderstaande foto. Maar ook houten meubels zie je veel terug. Denk bijvoorbeeld aan een oud en verweerd krukje, wat gebruikt wordt als bijzettafeltje of een houten deur in de woonkamer. Hout zorgt voor veel warmte en sfeer in een interieur en daarom is een landelijk interieur vaak heel sfeervol en gezellig.

landelijke keukenhouten-deurenlandelijk wonen

Wat vind jij van een landelijke inrichting?

Bronnen: bloglovin.com | blog.tagesanzeiger.ch | rtlwoonmagazine.nl | uw-woonmagazine.nl | welke.nl | flickr.com | ginger-ella.tumblr.com


You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply