THESTYLEBOX

Binnenkijker Droomhuis Scandinavisch interieur

Houten huisjes liefde + Scandinavisch interieur

houten-huisjes-liefde-header

Houten huisjes zoals je die in Scandinavië ziet is een van mijn vele dromen om ooit in te mogen wonen (of evt. vakantie te vieren). Het lijkt me heerlijk om midden in de winter terwijl het buiten sneeuwt ergens in Noorwegen of Zweden te zitten bij een haard vuurtje met een kopje warme chocolademelk en uitzicht over de mooiste witte landschappen.

houten-huisjes-liefde-badkamer houten-huisjes-liefde-boeken houten-huisjes-liefde-detail

Houten huisjes in Scandinavië

De noordelingen zijn ontzettend goed in het bouwen van houten huisjes en het inrichten ervan. Dit mooie houten huisje staat in Denemarken (waar het overigens ook goed kan sneeuwen in de winter) en wordt bewoont door een architecte, haar man en twee kinderen. Deze blokhut is maar liefst 100 jaar oud en ligt ook nog eens vijf minuten van het strand! Dat klinkt toch echt als een droomhuis?!

Het witte interieur overheerst in het huis en komt overal terug. Dankzij het wit lijken de ruimtes groter en ruimer, iets wat best wel handig is want in de winter blijft het vaak donker of grauw overdag en ben je blij met lichte wanden en materialen. Vandaar dat Scandinavische interieurs altijd zo licht zijn!

houten-huisjes-liefde-douche houten-huisjes-liefde-eetkamer houten-huisjes-liefde-hal

Het karakter van het houten huis is te danken aan de houten details zoals bijvoorbeeld de wanden gemaakt van houten balken, het plafond, de prachtig sierlijke trap met authentieke details en natuurlijk het middelpunt van de woonkamer: de schouw. De schouw is onmisbaar in een houten huis in Scandinavië!

houten-huisjes-liefde-keuken houten-huisjes-liefde-schouw houten-huisjes-liefde-slaapkamer houten-huisjes-liefde-trap houten-huisjes-liefde-woonkamer

De woonkamer is ten opzichte van de andere ruimtes in huis ontzettend hoog en oogt ook nog eens ruimtelijker dankzij het grote raam. Er stroomt lekker veel daglicht naar binnen en de verbinding tussen binnen en buiten wordt ook kleiner.

houten-huisjes-liefde-zithoek

De inrichting van het interieur is eenvoudig maar toch ook knus gehouden. Er staat niet teveel in het huis maar ook niet te weinig. Accessoires en details zijn op een gepaste wijze gebruikt en over nagedacht. Staat iets te vol? Dan gaat er iets uit! Een nieuw meubelstuk? Dan moet een oud meubelstuk eruit. Op deze manier creëer je overzicht en blijft de prachtige basis van het houten huis zichtbaar. Kortom, een droomhuis als je van houten huisjes of Scandinavische interieurs houdt.

Klik hier voor meer inspirerende binnenkijkers zoals deze.

Bron: femina.dk


You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply