THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Een vijgenboom binnen in het interieur

vijgenboom-in-het-interieur-eetkamer

De botanische interieur trend / planten trend is al een tijdje populair en eigenlijk wordt deze stijl alleen maar populairder. Mensen gaan steeds meer planten binnen plaatsen, experimenteren met de meest bijzondere planten, composities bedenken voor diverse planten bij elkaar, planten op allerlei verschillende manieren rondzetten en hangen in huis en zoeken naar mooiste planten. Eén van mijn favorieten is de vijgenboom. Je hebt er vast wel eens van gehoord en zodra je de foto’s ziet dan besef je je ook dat je deze mooie boom al veel vaker voorbij hebt zien komen. Een vijgenboom binnen in het interieur is eigenlijk een buitenplant maar die ook prima binnen kan staan.

vijgenboom-in-het-interieur-klein

Een vijgenboom in het interieur: opvallend en fris!

De vijg heeft ontzettend mooie groene bladeren, vruchten en heeft ook een mooie afmeting om in een opvallende pot of mand te zetten. Ondanks dat de vijg een tuinplant is, doet de plant het ook heel erg goed binnen. Zorg wel voor een beschutte plek met veel zon of halfschaduw. Dan doet de plant het op zijn best! Daarnaast vereist de plant nog meer verzorging maar daar kan je je het beste door laten adviseren. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik niet de beste planten verzorgster ben. Ik zorg altijd dat ik gemakkelijke planten koop die het overal goed doen… En volgens mij hoort de vijgenboom daarbij.

vijgenboom-in-het-interieur-mand

Nog meer vijgenbomen..

De vijgenboom is een mooie eyecatcher voor binnen in het interieur, een plant die een lege hoek kan opvullen en een plant die de ruimte direct een meer frissere look geeft dankzij zijn mooie groene bladeren. De vijgenboom is verkrijgbaar in allerlei formaten dus je kan er zelfs meerdere in huis rondzetten.

vijgenboom-in-het-interieur-meerdere

vijgenboom-in-het-interieur-pot

vijgenboom-in-het-interieur-slaapkamer

vijgenboom-in-het-interieur

Bronnen: calivintage.com | decor8.com | laurenconrad.com | medinalind.com | storiesbyme.com | dominomagazine.com | angiwelsch.com


You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Botanisch interieur: Planten in manden - THESTYLEBOX
    4 januari 2018 at 07:42

    […] Een mooie plant met groene bladeren die ontzettend populair is voor in het interieur. Ik schreef er al eens eerder over waarom deze plant zo leuk is om aan te schaffen. Als je goed kijkt zie je bij de volgende […]

  • Leave a Reply