THESTYLEBOX

Slaapkamer inspiratie

Een rustgevende slaapkamer

Rustgevende-slaapkamer-01

Wil jij graag de slaapkamer een make over geven maar heb je geen idee welke stijl je wilt toepassen? Benader het interieur dan van een andere richting en bedenk wat voor een gevoel je wilt krijgen in de slaapkamer. Dit kan bijvoorbeeld een spa gevoel zijn, een minimalistisch gevoel, een kalmte, wellicht een beetje feng shui of juist een zeer rustgevende slaapkamer. Dit soort sferen kunnen vanuit fotografie benaderd worden door te zoeken naar foto’s die je inspireren. Nicole deed dit voor haar rustgevende slaapkamer door gebruik te maken van de volgende mooie foto’s.

Inspiratie voor een rustgevende slaapkamer

Wanneer je kiest voor dit soort foto’s dan kan je daar veel inspiratie uit halen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kleuren die je kunt gebruiken, texturen en materialen. Deze vier foto’s gaven Nicole de inspiratie om haar rustgevende slaapkamer in te richten.

Rustgevende-slaapkamer-06

Rustgevende-slaapkamer-09

Rustgevende-slaapkamer-08

Rustgevende-slaapkamer-07

De slaapkamer: kalm en sereen

De witte basis van de slaapkamer geeft de ruimte een lichte en open uitstraling. Door gebruik te maken van een witte basis blijft een ruimte ook tijdloos waardoor je het minder snel beu zult zijn. Wil je op den duur toch wat meer kleur toevoegen, dan kan dit bijvoorbeeld met accessoires of het verven van een wand. Ikzelf vind een wit interieur altijd zeer aantrekkelijk omdat het daglicht nog eens extra gereflecteerd wordt. Een heerlijk ruimtelijk en licht interieur waar je met allerlei materialen en kleuren kunt inrichten.

Rustgevende-slaapkamer-01

Rustgevende-slaapkamer-02

Rustgevende-slaapkamer-03

Rustgevende-slaapkamer-04

Naast het witte interieur werd er gekozen voor meubels gemaakt van warm hout, accessoires van natuurlijke materialen en kleuren en een prachtige aankleding met gordijnen en beddengoed.

De kleuren uit de foto’s zijn terug te zien in de aankleding en stoffering van de rustgevende slaapkamer.

Bronnen: westelm.com | hazelandpine.com


You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply