THESTYLEBOX

Kinderkamer inspiratie

Een kleine babykamer


kleine-babykamer-hoek

Een aantal weken geleden was het dan zover, onze zoon Sen kwam op woensdagochtend ter wereld. De weken voor de bevalling ben ik veel bezig geweest met het op doen van inspiratie voor onze nieuwe babykamer. De logeerkamer heeft plaats gemaakt voor een commode, ledikant en andere babyspullen. We wonen niet heel groot maar het gaat nog allemaal net met een tweede erbij. Ook onze babykamer is niet ontzettend groot, maar moet dat perse vraag ik me af? Eigenlijk hoef je helemaal niet de grootste kamer van het huis in te richten als babykamer. Ze kunnen ook prima in een kleine babykamer slapen, toch? We zijn zo gewend dat alles maar groot en groter moet. Hartstikke onzin natuurlijk want de meeste mensen in Nederland hebben helemaal geen slaapkamers van tientallen vierkante meters groot, dus waarom kijken we daar dan toch altijd naar?

Een kleine babykamer is veel knusser!

Wat heeft een babykamer eigenlijk nodig? Aller eerst een ledikant om in te slapen, of een wieg in het begin, daarnaast een commode, wellicht nog een extra kastje om spullen in op te bergen en als je nog plek over hebt, een gemakkelijke stoel. Zeker die stoel vind ik erg fijn want als kersverse moeder kan je nog echt niet lang staan en daarnaast is het voeden in een stoel ook heel prettig. Dus de drie must haves zijn: de commode (of plank o.i.d.), het ledikant en een gemakkelijke stoel. De rest is allemaal luxe en decoratie. Laten we eens kijken naar een paar voorbeelden van een kleine babykamer.

kleine-babykamer-bed

Handige oplossingen

Maak gebruik van handige oplossingen voor in een kleine babykamer zoals dit ledikant waarvan de zijkant naar beneden kan. Zeker in het begin hoeft het bed nog helemaal niet zo hoog te zijn. Op deze manier kan je er gemakkelijk naast zitten, je baby op zijn of haar gemak stellen en je kan er zelf ook gemakkelijk bij.

Daarnaast zijn plankjes aan de wand ook echt een must in een kleine babykamer. Planken zijn ontzettend handig voor decoraties, kleding, schoentjes en mandjes vol met spullen voor de baby.

kleine-babykamer-details

Unieke decoraties

Met zo’n leuk plankje maak je de babykamer ook direct uniek en sfeervol. Zeker wanneer je kiest voor een opvallend type plank of een wandplank die je zelf gemaakt hebt.

kleine-babykamer-donker

Ruimte

Zorg altijd dat je genoeg ruimte rondom de commode hebt, dat je nergens over kan struikelen en dat je voldoende daglicht op de babykamer binnen laat vallen. Daglicht is niet alleen fijn voor jou zelf wanneer je de baby verschoont maar ook voor jouw kleintje!

kleine-babykamer-licht

Kleuren

Neutrale kleuren en lichte kleuren zorgen ervoor dat een kleine ruimte groter lijkt en dat het daglicht nog eens extra gereflecteerd wordt. Ik zou dus aanraden om de wanden zo licht mogelijk te houden in een kleine babykamer. Wil je toch graag een paar donkere kleuren gebruiken voor wat contrast? Pas dit dan toe als decoratie.

kleine-babykamer-opbergen

De wanden

Overigens zijn de wanden ook ideaal om andere items aan op te hangen zoals een handig wandlampje, manden, rekken en noem het maar op. Want wanneer er geen plek is voor een kast, dan heb je zeker behoefte aan die extra opbergruimte aan de wand.
kleine-babykamer-wand

De slaapkamer

Tenslotte is er natuurlijk ook de oplossing om geen babykamer in te richten maar een hoek in jouw eigen slaapkamer voor de baby. Lekker knus en gezellig op één slaapkamer!

kleine-babykamer-wieg

Bronnen: instagram.com/honeywild | ministyleblog.com | petitandsmall.com | instagram.com/crystalpalecek | oilostudio.com | designbuildideas.eu | thebeetleshack.com | brit.co

Wellicht vind je deze pagina's ook interessant!

No Comments

Leave a Reply