THESTYLEBOX

Interieur ideeën Vintage interieur

Tips voor Eclectisch interieur

eclectisch-interieur-van-alles-groen

Je hoort de term Eclectisch interieur vaak voorbij komen, maar wat is het nou eigenlijk precies? Is een Eclectisch interieur een stijl waarbij je zomaar iets doet? Een nonchalante stijl? Of is het juist ontzettend doordacht? Om het goed te kunnen uitleggen hebben we natuurlijk een aantal inspirerende afbeeldingen nodig maar ik kan ook alvast een aantal dingen zeggen: een Eclectisch interieur is mix van allerlei fases, een balans tussen oud en nieuw, de stijl is gebaseerd op jou als persoon en jouw smaak, meubels die jij mooi vindt en elementen die je adoreert.

De Eclectische stijl volgt in principe alle functies van interieur design maar zonder alle regels.

Durf jij de regels te buigen? Tradities te doorbreken? En heb je lef? Dan is een Eclectisch interieur geschikt voor jou!

Een aantal kenmerken van een Eclectisch interieur

Hoe herken je zo’n bijzondere interieur stijl en hoe creëer je zelf een Eclectische stijl? Ik geef je graag een aantal tips aan de hand van bijpassende voorbeelden.

#1 Oud & Nieuw

Het mixen van oude en nieuwe spullen is een must in een Eclectische stijl. Mix bijvoorbeeld een oud kastje met nieuwe stoelen, een vintage spiegel met een nieuwe bank of een strakke en moderne bank met een retro dressoir.

eclectisch-interieur-header

eclectisch-interieur-oud-nieuw-roze

eclectisch-interieur-oud-nieuw-prints

#2 Van alles en nog wat

Hoe beschrijf je een interieur waarbij de stoelen allemaal anders zijn? De tafel niet hetzelfde is als een salontafel? Alles een andere kleur heeft? Van alles en nog wat noem ik het dan maar. Want dat is wat je vaker ziet in een Eclectische stijl. Er worden diverse stijlen met elkaar gemixt, diverse kleuren, diverse vormen en toch valt het allemaal samen. Mix met diverse stoelen, lampen of allerlei soorten servies.

eclectisch-interieur-van-alles-servies

#3 De basis

De juiste basis voor een Eclectisch interieur is een eenvoudige en neutrale basis van wanden, vloeren en plafonds. In plaats van los te gaan met kleuren en materialen in de basis van de ruimte, doe je dit juist met de inrichting van de ruimte. Hierdoor blijft de focus ook gericht op de inrichting en niet de ruimte zelf.

eclectisch-interieur-basis-plafond
eclectisch-interieur-basis-vloer
eclectisch-interieur-basis-wand

#4 Prints en patronen

Een groot onderdeel van een Eclectische stijl zijn de diverse prints en patronen die met elkaar gecombineerd worden.

eclectisch-interieur-prints-groen
eclectisch-interieur-prints-patronen

Bronnen: rugknots.com | sfgirlbybay.com | mydomaine.com | rugknots.com | turbulences-deco.fr | planete-deco.fr | designattractor.com | theeverygirl.com | mydomaine.com | amberinteriordesign.com


You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply