THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Botanisch interieur: Planten in manden

planten-in-manden-1

Als ik mijn droomhuis mocht inrichten dan had ik daar nog een moeilijke taak aan. Want ik vind zoveel leuk! Van een minimalistisch interieur met natuurlijke materialen tot een kleurrijk interieur. Zo ben ik ook een mega fan van manden (hier heb ik er echt al genoeg van, maar meer is altijd leuker!) en van planten. Deze twee gaan super goed samen want planten ín manden staat erg mooi samen en is weer eens iets anders dan een bloempot.

Plant in mand

Planten in manden: inspiratie en tips

Welke plant kan er in een mand staan en hoe doe je dit? Er zijn manden die speciaal gemaakt zijn voor planten. Dit wil zeggen dat er bijvoorbeeld al plastic in de mand bevestigt zit zodat het water niet wegloopt. Maar de meeste manden zijn hiervan niet voorzien en moet je zelf dus een oplossing verzinnen.

De beste oplossing wanneer je een plant in een mand wilt zetten is om er een bloempot bij te kopen. Of je maakt zelf een mand met plastic door onderin de mand een schoteltje te plaatsen, plastic in de mand te doen, dit te bevestigen en het te vullen met grond.

planten-in-manden-2

planten-in-manden-7

De vijgenboom in een mand

In principe kan elke plant in een mand staan maar een populaire plant is bijvoorbeeld de vijgenboom. Een mooie plant met groene bladeren die ontzettend populair is voor in het interieur. Ik schreef er al eens eerder over waarom deze plant zo leuk is om aan te schaffen. Als je goed kijkt zie je bij de volgende voorbeelden dat de planten in een pot staan voordat ze in de wand worden gezet. Dit is de beste oplossing wanneer je een mooie mand hebt gevonden. Let wel op dat de pot niet boven de rand van de mand uitkomt.

Plant in mand

Plant in mand

Plant in mand

planten-in-manden-6

Combineren van verschillende manden en planten

Maak er een gevarieerd en speels hoekje van door verschillende manden en planten te gebruiken. Van grote manden met grote planten tot kleine planten in kleinere mandjes. De manden hoeven ook niet allemaal hetzelfde te zijn maar een overeenkomstige factor is wel gewenst. Bijvoorbeeld de kleur of accentkleur, materiaal of stijl.

Plant in mand

Plant in mand

planten-in-manden-3

planten-in-manden-4

planten-in-manden-5

Bronnen: elvahem.com | abeautifulmess.com | domino.com | balconygardenweb.com | roomfortuesday.com | domino.com | mydiab.com

Wellicht vind je deze pagina's ook interessant!


No Comments

Leave a Reply