THESTYLEBOX

Lifestyle

Back to work // Espro: koffie voor onderweg

Espro Travel Press

Koffie. Ik kan geloof ik niet zonder. Je kunt gerust stellen dat ik een lichtelijke tik heb voor dit zwarte goedje. Je zou zeggen: verslaafd. Maar dan zou het onverantwoord zijn, toch? Nu zit ik de laatste tijd vrij vaak in de trein en daar wil ik graag genieten van een kopje nieuwe energie. Alleen daar is dan helaas een te korte overstaptijd of alleen de AH met haar- niet al te beste- koffie. Voor dit ‘probleem’ vond Espro hét idee: de Espro Travel Press. Een meeneem variant van de French press, die ik heb uitgeprobeerd: aanrader!

Espro Travel Press

Ik ben nogal gevoelig voor handige gadgets en de Espro Travel Press is er zo’n eentje. Ik was heel benieuwd hoe en of het goed werkte, maar dat doet het. Eigenlijk is het heel simpel:

1. Je schept een aantal scheppen goede koffie (bv. van Simon Levelt) onderin de kan;
2. Je giet er tot het streepje kokend water in;
3. Plaats de press/ filter boven het water;
4. Wacht 4 minuten;
5. Duw de press/ filter langzaam naar beneden;
6. Draai de dop erop om de Travel Press mee te nemen in je tas.

Espro Travel Press koffiekoffie onderweg travel press filter

Dubbele microfilter

Het voordeel van deze French press (naast dat je hem mee kunt nemen) is dat het een dubbele microfilter heeft. Dit zorgt ervoor dat de laatste slok niet bestaat uit gruis (brr). Daarnaast blijft de koffie ook niet doortrekken en wordt de koffie dus niet bitter.

french press filter

Met de Espro Travel Press kun je overigens ook thee maken. Je houdt het filter schoon met speciale filters. Op die manier kun je zonder smaak te verliezen wisselen tussen het maken van koffie en thee.

De Espro Travel Press is te koop voor 44,95 bij o.a. Simon Lévelt, Fonq, koffie- en theespeciaalzaken, (online) kookwinkels en warenhuizen.


You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply