THESTYLEBOX

Interieur ideeën

10x Platenkast

Platenkast-1

Platen, Lp’s, komen steeds vaker weer terug op de markt. Maar er zijn ook nog genoeg oude platen van vroeger dankzij de verzamelaars en muziekliefhebbers. Het leukste van LP’s vind ik dat ze zo mooi staan in het interieur. Ik ben een muziekliefhebber maar absoluut geen Langspeelplaat verzamelaar. Wanneer je ze wel verzamelt en graag netjes in orde houdt, is een platenkast een hebbeding. Het leukste is natuurlijk wanneer je zelf een kast maakt of bedenkt. De volgende 10 voorbeelden van de platenkast variëren van leuke DIY projecten tot gigantische wanden met vakken voor platen.

Van klein naar groot: 10x de platenkast

Platen verzamelen en platen opbergen kan van heel klein en subtiel tot heel groots. Misschien heb je een aantal platen die je koestert en die gezien mogen worden? Dan is het leuk om deze tussen de andere platen uit te halen en op te hangen aan de wand. Bijvoorbeeld op een plankje of in deze houten houders.

Platenkast-3

Platenkast-10

Een klein kastje voor de platenspeler en de platen past overal. In de woonkamer, keuken, slaapkamer of entree waar jij de platenspeler en de platenkast wilt zetten. Een betaalbare, subtiele en niet al te grote oplossing voor de platen.

Platenkast-8

Platenkast-6

Mooie dressoirs, kasten, rekken en vakken zijn ook ideaal voor het opbergen van platen. Het zijn dan officieel geen echte platenkasten maar het kan wel heel goed. In dit soort kasten kan je vaak ook nog veel andere spullen kwijt.

Platenkast-7

Platenkast-2

Pak je het liever groter aan? Stal de platen dan niet achter elkaar maar naast elkaar. Je kan er dan wel minder kwijt maar ze vallen wel meer op. Zoals hier aan deze donkergrijze wand waar vier korte plankjes hangen waar grote foto’s staan maar net zo goed ook je favoriete platen tentoongesteld kunnen worden.

Platenkast-9

Een echt wandobject en eyecatcher is een speciale wand voor platen. Deze vakkenwand is gevuld met boeken maar kan ook gevuld worden met platen indien je er zoveel hebt natuurlijk.

Platenkast-5

Bronnen: design-milk.com | instructables.com | urbanoutfitters.com | kmehomes.blogspot.com | designlovefest.com | thedesignchaser.com | youtu.be | douce-melancolie.tumblr.com | homedsgn.com | archello.com

Wellicht vind je deze pagina's ook interessant!


No Comments

Leave a Reply